Een auto die zelf een geschikte parkeerplek zoekt, auto’s die met elkaar communiceren om onveilige situaties en files te voorkomen, bussen die boven het wegdek zweven… Toekomstmuziek? Nog wel. Maar wie weet hoe onze wereld er over vijftien jaar uitziet. Wie had er vijftien jaar geleden gehoord van een Smartphone? Van Spotify of Netflix? Tijdens de Automotive Week in Helmond worden professionals vanuit de hele wereld bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van smart mobility.

Koen doet elke dag verslag over de Automotive Week. En hij kijkt zijn ogen uit. Hieronder het verslag van de publieksdag van afgelopen zondag, je leest het verslag ook hier.  

 

Publieksdag Automotive Week groot succes

 

HELMOND – Met een wereldrecordpoging langste stoet elektrische voertuigen is zondagochtend 26 maart het startschot gegeven voor de Automotive Week 2017. De Automotive Campus in Helmond is van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart gastheer voor honderden professionals van over de hele wereld die met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van mobiliteit.

Om ook het publiek kennis te laten maken met de ontwikkelingen op het gebied van automotive en mobiliteit, wordt er jaarlijks door gemeente Helmond een publieksdag georganiseerd. Zo ook dit jaar. Al vóór het middaguur wisten honderden, zo niet duizenden mensen de Automotive Campus in Helmond te vinden.

Grote publiekstrekker was de E-Parade. Honderden e-rijders uit Nederlans en elfs daarbuiten gingen de uitdaging aan om het wereldrecord langste stoet elektrische voertuigen te verbreken. Dat record was tot dan toe in handen van Berlijn, waar in 2015 in totaal 577 voertuigen werden geteld.

De E-Parade heeft de afgelopen weken volop reclame gemaakt voor het event. En dat was te merken. In totaal meldden zich ruim 746 voertuigen aan. De bonte stoet vertrok iets na de klok van 11.30 uur richting Eindhoven over de A270, die speciaal voor de dag werd afgesloten. De ‘elektrische file’ telde niet alleen veel Tesla’s, Nissans en Renaults, maar ook een elektrische Citroen DS, een racewagen van InMotion, de zonnewagen Stella en de motor Storm.

Op en rondom het campusterrein konden bezoekers in de tussentijd zien hoe de wereld van mobiliteit er over pakweg 10 tot 20 jaar uitziet. Zelf ervaren stond daarbij centraal. Zo konden de aanwezigen meerijden in slimme voertuigen, instappen in een auto van de toekomst (inclusief virtual realitybril) en zelf experimenteren met techniek. Verder werden er tal van lezingen gegeven en demonstraties gehouden.

Studententeam Storm gaf ook een presentatie. Het team van TU/e-studenten reed onlangs met hun zelfgebouwde elektrische motor in 80 dagen de wereld rond. De jonge techneuten konden op veel interesse rekenen. Het verhaal leest dan ook als een jongensboek. Maar ook professor Maarten Steinbuch wist, gekleed in toga, het jonge publiek voor zich te winnen. Hij vertelde de jonge bezoekertjes , die in grote getale aanwezig waren, over de auto van de toekomst, die in niets meer lijkt op een auto van vandaag de dag.

Rond de klok van 13.00 uur bracht burgemeester Elly Blanksma van gemeente Helmond het verlossende woord. ‘We hebben het gehaald, het wereldrecord is vanaf nu in handen van Helmond. Een record dat ook thuishoort in onze stad, als voorloper op het gebied van automotive en mobiliteit!’

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This