Nee, we zijn niet geslaagd. En onze kinderen ook niet. De één zit net een jaartje op de basisschool, de ander zou dolgraag naar school gaan, maar moet daar nog twee verjaardagen op wachten. Toch krijgen we, vanwege ons werk, wel wat mee van de examenstress en diplomavreugde in de regio! Dus bij deze voor iedereen die de vlag buiten heeft hangen: GEFELICITEERD!

We werken alweer 7 jaar voor Pleincollege Nuenen, een vmbo-school met zo’n 700 leerlingen. De afgelopen weken stonden daar volledig in het teken van het examen. Uren hebben de vierdejaars zich opgesloten op hun kamer om te blokken. Het examengala was dan ook een welkome afleiding. Voor zowel leerlingen als  docenten is het het hoogtepunt van het jaar. Prachtig om al die blije gezichten te zien en ze op de gevoelige plaat vast te leggen.

Rabobank
En de examenpret ging voor Koen nog even door. Afgelopen woensdag mocht hij mee met een super enthousiast team van Rabobank Peelland Zuid. Zij bezochten een aantal middelbare scholen in de regio en bouwden daar een feestje. De sfeer zat er al snel in. Ook niet zo raar met zoveel blije leerlingen (en hun ouders!).

Terug in de tijd
Natuurlijk denk je dan zelf ook even terug aan je schooltijd én die beruchte examens. Hoe de zenuwen toenamen. De cijfers voor je ogen dansten. En dan… het verlossende telefoontje! Wat een heerlijk moment. De middelbareschooltijd ligt inmiddels al weer vele (licht)jaren achter ons. Nog even en onze kinderen zijn aan de beurt. Zouden we net zo gespannen zijn als al die ouders de afgelopen week? Vast wel! Tot die tijd kunnen we gelukkig via onze opdrachtgevers meegenieten met de examenvreugde.

 

Pin It on Pinterest

Share This