Op de School van Journalistiek kwam ik voor het eerst in aanraking met het begrip komkommertijd. Nou ja, eerder had ik het weleens voorbij horen komen, maar het was me nooit echt duidelijk wat daar nu mee bedoeld werd. De komkommertijd is de periode waarin iedereen in volle vaart naar verre oorden trekt en ook het nieuws lijkt in die zomerperiode met de noorderzon verdwenen. Want: instellingen zijn niet (of beperkt) open, de politiek is op reces en de helft van Nederland in het buitenland.

Dat is ook dan ook het moment waarop rare nieuwsfeiten de krantenkoppen halen. Nieuws dat normaal op de plank zou blijven liggen. Grappige (maar niet bepaald nuttige) onderzoekjes, de grootste komkommer of welke smaak ijs dit jaar populair is.

Toen ik nog bij een lokale krant werkte, vond ik de zomerperiode heerlijk. Het was rustiger op kantoor en je kreeg alle ruimte om leuke artikelen te schrijven. Zo bezocht ik voor een reeks artikelen heel wat couchsurfers in mijn geboorteplaats Boxtel. Super inspirerend, al die reislustige mensen. En tussendoor ging ik met collega’s lekker lunchen.

Bij TextVast is er dit jaar niet echt sprake van komkommertijd, eerder van spitsuur. Want het ledenmagazine van de Rabobank, de Dichterbij, ligt in september weer op de deurmat. En dat betekent dat er nú geschreven moet worden en wel voor 4 Rabobanken! Soms best lastig plannen, met al die vakantievierende streekgenoten.

Zielig zijn we zeker niet, onze komkommertijd komt nog wel. Aan het einde van de zomervakantie om precies te zijn. Als alle deadlines zijn gehaald. Zodat we ook écht kunnen ontspannen. En dan gaat dit Helmond-bordje mee, dat ik kreeg van de Helmondse stadskunstenaar Rocco Verdult. Helmonders gaan de trots op hun stad uitdragen, door in het buitenland (of in andere streken in Nederland) dit bord op de foto te zetten. Nemen we toch nog een stukje Helmond mee naar Potugal.

Fijne vakantie!

 

Pin It on Pinterest

Share This