Een Word-bestand. Na een leuk interview met een interessant persoon, lever je als tekstschrijver een word-bestand op. Natuurlijk is het meer dan dat. Het bestand bevat een mooi verhaal, een goed stuk. Toch blijft het een bestand vol met letters. Je verhaal is pas echt ‘af’ als het is vormgegeven. In een krant, magazine of boek. Niets is zo leuk als het samenwerken met fotografen en vormgevers. Er is dan ook niets zo leuk als het maken van een magazine. Een proces van weken, soms maanden waarin je intensief samenwerkt met verschillende professionals.


Wij leveren jaarlijks een bijdrage aan tientallen magazines. Zo’n proces begint iedere keer met een redactievergadering. Samen met de opdrachtgever (vaak een afdeling communicatie) denk je na over de onderwerpen, invalshoeken en de te interviewen personen. Samen bepaal je de ‘plank’ van het magazine. Dat zijn vaak hele leuke en interessante gesprekken. Iedereen kijkt vanuit zijn professie naar een verhaal. Dat levert vaak hele leuke discussies op. Hoe meer discussie tijdens zon vergadering, hoe beter het eindresultaat. Je houdt elkaar scherp.

Dichterbij
Afgelopen week is de redactievergadering geweest van het ledenmagazine van Rabobank Helmond, de Dichterbij. Het eerste magazine van dit kwartaal ligt pas een week in de bus, toch zijn we achter de schermen alweer druk bezig met de nieuwe editie. Ruim 2 maanden zijn we er iedere keer mee bezig. Als de komende editie net zo goed wordt als de vergadering van afgelopen week, dan ligt er in de eerste week van juni weer een heel mooi magazine in de brievenbus bij alle leden van de Rabobank.

Ons Magazine
Pssst. Wil jij zelf een keer een magazine maken? Dat kan. En wel in 1 dag! Wij begeleiden jaarlijks verschillende groepen (tijdens bedrijfsuitjes, businessmeetings, beurzen etc.) bij het maken van een eigen magazine. De deelnemers vormen voor een dag het redactieteam en worden opgedeeld in journalisten, fotografen, columnisten en eindredacteuren. Na een stoomcursus vragen stellen, fotografie en columns schrijven gaat iedereen aan de slag. Na een dag hard werken is het magazine klaar, gedrukt en wel! Meer weten over Ons Magazine? Klik dan [hier].

 

Pin It on Pinterest

Share This