Veel zwemmen, lekker eten in kleine (vis)restaurantjes, dorpjes bezoeken en samen heel veel lachen. Onze vakantie in Portugal zit erop en wat hadden we het heerlijk! Inmiddels is het ‘normale’ leven weer begonnen. De computers zijn weer aangezwengeld en er wordt weer lesgegeven. Zo ook op Pleincollege Nuenen, of moet ik Nuenens College zeggen, de nieuwe naam van de middelbare school waar Koen de communicatie verzorgt. Het schooljaar 2017-2018 gaat hoe dan ook de boeken in als een bijzonder jaar met een nieuwe naam, een nieuw schoolgebouw én een nieuwe visie. Mooi om dat proces mee te begeleiden!

 

Pleincollege Nuenen, zoals de school nog officieel heet, is een relatief kleine vmbo-school in Nuenen met zo’n 700 leerlingen. Toen ik 7 jaar geleden de eerste stap over de drempel zette, werd er al gesproken over nieuwbouw. Inmiddels is het dan dus eindelijk zover. Na de carnavalsvakantie betrekken we ons nieuwe schoolgebouw. Een moment waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Door leerlingen, maar ook door de collega’s. Eindelijk samen in een nieuw schoolgebouw. En dan ook nog een gebouw dat aansluit bij de nieuwe manier van lesgeven.

Identiteit
De bevlogen Eindhovense club Megawatt (waar TextVast vaker mee samenwerkt) bracht de identiteit van de school in kaart. Wie of wat is Pleincollege Nuenen? Uit gesprekken met leerlingen, ouders en collega’s is een duidelijk beeld naar voren gekomen van een school waar iedereen zichzelf mag zijn. Ook is er gekeken naar de toekomst. De wereld om ons heen verandert snel en het onderwijs moet mee. Het heeft geleid tot een nieuwe onderwijsvisie die door al die partijen onderschreven wordt.

Spannend schooljaar
Inmiddels zijn we drukdoende met de doorvertaling van de nieuwe huisstijl. Een nieuwe site, informatiebrochure, posters, visitekaartjes… Een hels karwei. Aan de andere kant: het enthousiasme dat die verandering oproept bij leerlingen, ouders en collega’s zorgt voor veel energie. Uiteindelijk moet dit alles bijdragen aan nóg beter onderwijs. Want dat moet altijd het uitgangspunt zijn.

 

Pin It on Pinterest

Share This