Als je voor je werk vooral rapporten schrijft, af en toe een boodschappenbriefje schrijft en zo nu en dan een appje verstuurt… dan is schrijven voor jou misschien niet per se leuk. Het is een middel om een doel mee te bereiken. Niet meer, niet minder. En misschien is dat helemaal prima. Maar als je als kind vol plezier in je dagboek krabbelde, dan mis je soms misschien een beetje het schrijfplezier. In september verzorgt Romy weer een schrijfcursus bij KunstKwartier. En schrijfplezier staat daar helemaal centraal.

Denk jij ook met veel plezier terug aan de Sinterklaasavondjes van vroeger? De grappigste gedichten en ingevingen kwamen voorbij. Broers en zussen werden even lekker voor gek gezet. Opa moest de moestuinquiz invullen. Moeder kreeg een ode. Er kwam een grappig geschreven liedje voorbij…

De Sint zat te denken…
Of waren het avonden waarbij de ‘gewone’ gedichtjes voorbij kwamen. Sint zat te denken, wat ‘ie jou zou schenken… Eigenlijk waren dat nou niet de gedichten die met heel veel plezier voorgelezen werden. En het waren waarschijnlijk ook niet de schrijfsels die met veel plezier (en aandacht) geschreven werden. Om nog maar niet te spreken van de gedichten die met een paar muisklikken zó je printer uitrollen.

Uit je comfortzone
Waarom spraken die gedichten, schrijfseltjes en liedjes nou wél aan? Omdat de schrijver uit zijn of haar comfortzone stapte. Hij of zij had natuurlijk gewoon een simpel rijmpje kunnen maken over die moestuinliefde van opa, maar die quiz was veel leuker om te maken. En opa heeft het er nog elk jaar over.

Alles wat je aandacht geeft groeit… zo beweert een Zweedse meubelgigant. Daar kan ik me helemaal in vinden. Dus wil je graag je schrijfskills een boost geven? Stap uit je comfortzone en schrijf je in voor de cursus. Je gaat véél schrijven en het zijn zeker geen a-b-c’tjes.

Meer info?
Meer informatie vind je HIER. Je kunt je hier ook inschrijven. Vragen? Stel ze gerust.

Pin It on Pinterest

Share This