Wat een eer: we werden door Van Bussel Metaaltechniek gevraagd om mee te werken aan het jubileumboek. Want dit prachtbedrijf bestaat al 40 jaar. En het leuke is, als je in zo’n bedrijf duikt, krijg je al heel snel door wat voor een onderneming het is. In dit geval een supergedreven, innovatieve én sociale onderneming.

Hoe je het beste een beeld krijgt van een bedrijf? Door naar de verhalen te luisteren. De verhalen van (oud)medewerkers, familieleden, kennissen, zakelijke relaties, vrienden etc. Ik kan het iedereen aanraden die wil solliciteren bij een bedrijf: haal eerst eens wat verhalen op.

In het geval van Van Bussel waren dat prachtverhalen. Over de eerste jaren, lassen in een stal, de dieren op de achtergrond. En dan de groei, machines die hun intrede doen, ambities die boven water komen. Maar nog altijd: dat vriendelijke gezicht. Alle medewerkers praten met een big smile over hun werkgever.

Benieuwd naar die verhalen? Die zijn te lezen in het jubileumboek. Een terugblik op 40 jaar Van Bussel en ook een vooruitblik. Want het bedrijf staat nooit stil. Zoals we vandaag de dag allemaal nooit stil staan en doorrazen. En dan is zo’n jubileum een mooi moment om even stil te staan. Om verhalen op te tekenen. Om samen dat boek door te bladeren en eens even heel trots te zijn op alles wat er was en is.

Archieven

Pin It on Pinterest

Share This