Het resultaat: workshop column schrijven

De website Magazines Maken is alweer een paar maandjes in de lucht! Begin dit jaar was de lancering van Magazines Maken! Inmiddels staan er al een aantal leuke projecten op de rol. Zo gaan we samen met de LEVgroep een magazine maken.

Ter introductie van onze website, gaven we een cadeautje weg: een gratis column schrijven. Medio maart was het zo ver en verzorgde Romy deze workshop bij het Commanderij College in Gemert. Tien enthousiaste deelnemers zaten klaar. De pennen (en laptops en iPads) in de aanslag: klaar voor de start!

Het was 1,5 uur flink doorwerken, maar daar rolden dan ook de leukste columns uit! Zoals deze superleuke (én herkenbare) column van Suzan Engelen. Overigens gingen alle columnisten met de opdracht ‘maak een opsomming’ aan de slag. Hieronder lees je de column van Suzan.

Omdat het moet of omdat het mag?

Midlifecrisis? Tijd voor mezelf? Vetkussentjes? Waarom ben ik onlangs eigenlijk gaan sporten? Of beter gezegd, wéér gaan sporten. Ik heb werkelijk geen flauw idee. Er zijn mensen in mijn omgeving die elke dag een rondje hardlopen én dan ook nog voor de lol op zondag een wedstrijdje ‘doen’. Ik behoor niet tot die mensen. Ik behoor wel tot de mensen die hun facebook-post (sportief dagje achter de rug) liken. En toch heb ook ik dus weer mijn sportkleding uit de kast getrokken. Ik geef jou vijf redenen waarom je ook moet gaan sporten en vijf redenen waarom je mag sporten. Daarna weet jij ook meteen of het voor jou ‘moeten’ of ‘mogen’ is.

Ik moet sporten, omdat:

  1. Ik 40+ ben.
  2. Alles gaat zakken behalve mijn tandvlees (dat kruipt omhoog).
  3. ‘Men’ zegt dat het gezond is.
  4. Ik heel graag wil zeggen: ‘Ja natuurlijk sport ik!’
  5. Ik weer het lichaam wil bezitten van 20 jaar geleden (nou ja, ongeveer dan).

Ik mag sporten, omdat:

  1. Mijn werkgever dit stimuleert (door middel van bedrijfsfitness).
  2. Ik me geheel vrijwillig heb aangemeld bij een sportschool.
  3. Ik dan mijn mail niet kan lezen en telefonisch niet bereikbaar ben (het is dus ook meteen een soort mindfulness ;)).
  4. Ik twee armen en twee benen heb die het eigenlijk nog prima doen en die ik dus gewoon vaker moet gebruiken.
  5. Het een zeer normale tijdsbesteding is (toch?).

Na het maken van deze lijstjes weet ik dat het niet moeten of mogen is, maar gewoon DOEN!

 

Archieven

Pin It on Pinterest

Share This