Onze vakantietips


Ja, ja… het is zomervakantie! TextVast blijft deze zomervakantie gewoon bereikbaar, maar we hebben wel vakantieplannen. Zo klust Anne straks in haar nieuwe huis, gaat Anouk met haar nieuwe tent kamperen in Zuid-Frankrijk en vind je Djaydee deze zomer op Lowlands. Hoe wij de zomer verder doorkomen? Nou, zo!  

Anne trapt af: ‘Als trotse Bossche vind ik het te gek dat mijn bourgondische stad De Bossche Zomer organiseert. Op heel veel locaties in de stad vind je pop-up evenementen. Bij de Verkadefabriek vind je bijvoorbeeld een buitenbios, bij een stadstrand staat opeens een gezellig strandpaviljoen, op de Binnendieze luister je naar muziek en op de Tramkade sta je tussen de hippe mensen bij Costa del Silo. Voor ieder wat wils!’

Op pad in de vakantie

En Mirthe? Die zit drie weken lang in een bos ergens tussen Tilburg en Eindhoven in, omdat ze op een huis past. Zij raadt vooral aan om af en toe de fiets te pakken. ‘Ik woon inmiddels vijf jaar in Brabant, maar blijf me verbazen over de natuur en andere mooie plekjes. Ga eens op  je fiets op ontdekkingstocht in je eigen omgeving en pak een keer een onverhard weggetje. Het beste tijdstip vind ik net na etenstijd, dan overdenk ik de dag en kom ik echt tot rust.’ Eveline laadt juist graag op met een dagje sauna. Ze vindt Thermen Berendonck in Wijchen de fijnste in ons land.

Uit eten in Brabant

Uit eten is een hobby die we allemaal delen bij TextVast. In vakanties doen we daar nog een schepje bovenop. Lekker naar het terras! Eveline vindt Markt 8 in Asten een echte aanrader, evenals Diverso in Nederweert. Djaydee heeft een nieuwe hotspot in Eindhoven ontdekt: Merlin Seafood. Kom je uit de buurt van Tilburg? Dan móet je volgens Anouk eens langs bij De Burgerij. Deze bourgondische borrelzaak serveert culinaire hoogstandjes op grote borrelplanken. Alle lekkere hapjes kun je ook in hun winkel kopen, naast het restaurant.

 

‘Als tekstschrijvers verslinden wij magazines. Dit zijn de leukste!’

 

Series verslinden in de zomer

Nadat Koen en Romy Twee Zomers keken, staken ze het héle team aan. Deze Netflix-serie is superspannend, goed opgezet en speelt zich af in een prachtige zomerse omgeving. Eveline raadt verder You don’t know me aan, een miniserie gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Djaydee vindt Virgin Rivers een echte aanrader, Anne bingewatcht B&B vol liefde en Mirthe kan niet wachten op The Sandman, die volgende week uitkomt op Netflix.

Podcasts op vakantie

Voor podcasts ben je bij Anouk aan het goede adres. ‘Wil je wat luchtigs: luister dan Darmstad FM van Tina de Bruin. 30 minuten Rauw van Ruud de Wild luistert ook makkelijk weg.’ VPRO Zomergasten is ook een favoriet van haar. ‘In plaats van uren voor de televie te zitten, kun je deze bekende diepte-gesprekken ook als podcast luisteren. Van Eberhard van der Laan tot Typhoon. Heerlijk!’

Boekentips vakantie


Boekentips
Op vakantie heb je eindelijk de tijd om dat ene boek te lezen, toch? Romy adviseert je om deze zomer Ik ben er niet van Lize Spit te lezen: ‘Geen luchtig boek, wel heel indrukwekkend!’ Anouk is net begonnen in Fortuna’s kinderen van Annejet van der Zijl, een mooie familieroman bomvol geschiedenis. Djaydee vindt ’t Hooge Nest van Roxanne van Iperen een echte aanrader en Eveline is helemaal weg van Middernachtbibliotheek van Matt Haig.

Magazines lezen in de zomervakantie

En… dit zijn de leukste magazines! Magazines zijn natuurlijk uitstekend leesvoer in een hangmat of op het strand. Als tekstschrijver en magazinemaker verslinden wij ze natuurlijk. Anne maak je bijvoorbeeld heel blij met Volkskrant Magazine. ‘Dit blad heeft de sterkste rubrieken en interviews van alle bladen in Nederland. Ik lees het ter ontspanning met een kop koffie in het weekend, maar ook omdat de interviews vaak leerzaam zijn als tekstschrijver. In de zomervakantie hebben ze een Zomermagazine. Dat is ongeveer hetzelfde, maar met een vleugje vakantiegevoel op elke pagina.’ Mirthe leest graag over autosport. Het Volgas-magazine staat vol met autosportverhalen en verschijnt elke drie maanden. ‘De nieuwste editie is net op de deurmat gevallen. Ik ga dus lekker lezen over het circuit van Spa-Francorchamps, waar hartje zomer de Grand Prix wordt gereden. Zin in!’

Archieven

Pin It on Pinterest

Share This