Is het wel verstandig om in deze onzekere coronatijd een magazine uit te brengen? Ja! Juist nu zijn veel mensen thuis en hebben ze de tijd om te lezen. Bovendien leent een magazine zich om echt even een momentje voor jezelf te pakken. En wie kan dat in deze heftige tijden niet gebruiken? Kortom, het is een uitermate geschikt moment om een magazine uit te geven. Wel vraagt het wat extra creativiteit van de makers.

Een magazine is hét middel om mooie verhalen te delen. Gelukkig zijn die er in deze tijd volop. Let op: laat niet alleen de mooie kant zien van je organisatie, maar toon juist ook je kwetsbaarheid. De kans dat je bedrijf in deze tijd getroffen wordt door de coronacrisis is groot. En de kans dat de lezer zich daarin herkent, is ook behoorlijk. We zitten allemaal in hetzelfde, wiebelige, schuitje, toch?

Een magazine in tijden van corona, kan dat wel?

Dan de praktische kant. Want hoe maak je een magazine in een anderhalvemetersamenleving? Gelukkig hebben wij er als copywriters net al te veel last van. Interviewen kan ook op anderhalve meter afstand. En een telefonisch interview of een skype-/zoom/facetime/team-gesprek kan ook prima. Uiteraard kijken wij de interviewkandidaten liever recht in de ogen, maar als het goed is merkt de lezer uiteindelijk weinig tot geen verschil.

Magazines die we de afgelopen tijd gemaakt hebben

De afgelopen periode hebben we weer verschillende bladen opgeleverd. Zo hebben we voor de lente-uitgave van het Coppelmans magazine een paar mooie artikelen mogen schrijven, bijvoorbeeld over Scandinavisch wonen. Minstens zo trots zijn we op het nieuwe bewonersmagazine van Volksbelang, de Volksmond. Binnenkort verschijnen nog de Nieuwsbrief Binnenstad (in opdraht van gemeente Helmond), de glasvezelkrant (in opdracht van Glasvezel Helmond), een informatiebrochure voor Nuenens College, het tweede Food from Food magazine, de nieuwsbrief voor BAM Infra, de tweede editie van de Volksmond en zo kunnen we (gelukkig!) nog wel even doorgaan.

Breng ook nu een magazine uit

Wil je ook uitpakken met een magazine. Misschien wel juist nu? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. En ook dat kan, corona proof, gewoon telefonisch of via videocall.

Meer weten?

Lees de blog: copywriter in tijden van corona. 

Lijkt het je leuk zelf een magazine te maken?

Neem dan een kijkje op de website Magazines Maken of lees hier meer over een magazine maken in 1 dag. 

Archieven

Pin It on Pinterest

Share This