Als tekstschrijver moet je je goed in kunnen leven in de doelgroep van je klant. De ene dag schrijf je voor voetbalfans, de andere dag voor zakelijke klanten van een bank. Afgelopen week verplaatste Koen zich in de belevingswereld van kinderen uit groep 3 van Openbare Bassischool Brandevoort.
De basisschool zocht ouders die iets over hun beroep wilden vertellen. Maar hoe leg je kinderen van 6, 7 jaar uit wat interviewen is? Laat staan ‘je verplaatsen in een doelgroep’.
Dus besloot Koen het over een andere boeg te gooien: vragen stellen. Want zonder vragen geen antwoorden, en zonder antwoorden geen verhaal! Dus gingen de dappere groep 3-ers aan de slag! Eerst aan de hand van een spelletje: wie ben ik!
Volgende week gaan de kids de ’theorie’ in de praktijk brengen. Dan komt oud-PSV’er Danny Koevermans naar school. De kinderen mogen hem het hemd van het lijf vragen. Ze kunnen niet wachten (en Koen ook niet). Leuk om eens door de ogen van deze kinderen te kijken en ze te helpen in hun zoektocht naar beroepen!

Archieven

Pin It on Pinterest

Share This