Storytelling. Het is een woord dat in ‘communicatieland’ inmiddels helemaal ingeburgerd is. Een manier om je verhaal te vertellen met een… verhaal. Zo mochten wij voor Stichting Leergeld een flyer maken over wat ze doen (en dat is iets heel moois: ze zorgen ervoor dat álle scholieren in Helmond mee kunnen doen. Dus als je ouders krap bij kas zitten, kun je toch sporten of op schoolreisje gaan). Natuurlijk kunnen we vanuit de stichting vertellen wat ze doen en waarom, maar hun verhaal gaat veel meer leven door een concreet voorbeeld. Hieronder een voorbeeld van hoe je een verhaal kunt vertellen met je verhaal.

 

Maak kennis met Jeannet (30). Jeannet is een alleenstaande moeder met 2 kinderen van 3 en 14 jaar oud. Aan het einde van de maand eet het gezin vaak geen warme maaltijd meer, daar is gewoonweg geen geld voor. Jeannet kan met veel moeite de eindjes aan elkaar knopen. Ze wil haar kinderen graag een beter leven geven.

Zoon Faas (3) heeft behoefte aan meer contact met leeftijdsgenootjes. Jeannet wil graag dat hij goed voorbereid naar school gaat. Maar ze kan de bijdrage voor de kinderopvang niet betalen. Zoon Dex (14) heeft voor zijn school een nieuwe laptop en een nieuwe fiets nodig. Zijn winterjas is inmiddels veel te klein. En hij wil ook dolgraag mee op schoolreis naar Londen. Jeannet zit met haar handen in het haar. Hoe moet ze dat allemaal betalen?

Dex heeft zijn voetballessen vanwege de financiële situatie ook al op moeten geven. De gedroomde toneelworkshop zit er al helemaal niet in. Jeannet is verdrietig omdat ze haar kinderen niet kan bieden wat ze ze zou willen bieden.

Wij vinden als Stichting Leergeld Helmond dat de kinderen van Jeannet net als hun leeftijdsgenootjes een nieuwe jas, een goede fiets, culturele uitdagingen en sportieve activiteiten verdienen. Daarom springen wij financieel bij, zodat Faas en Dex net als alle andere kinderen gewoon mee kunnen doen.

 

Archieven

Pin It on Pinterest

Share This