2020 is here to stay. Hup: tijd om die goede voornemens uit te laten komen. Is jouw goede voornemen: meer (zakelijk) bloggen? Dan hebben wij een cadeautje voor je: vijf blogideeën. Kun je meteen met goede moed aan de slag!

 Blogidee 1: favoriete quote (serie)

Werk je bij een groter bedrijf of een grote afdeling? Dan is het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers actief zijn op jullie gezamenlijke blog. Maar ja… hoe doe je dat? Iedereen is druk, druk, druk en lang niet al je collega’s klimmen zo makkelijk in de pen als jij, toch? Maak het makkelijk. Koop een Pinterest-/Instagram-proof letterbord en laat je collega’s hun favoriete quote noteren. Maak er een mooie foto van (met je collega’s duidelijk in beeld, want we kijken graag naar gezichten!). Hoera, de serie ‘de favoriete quote van…’ is geboren. Heel eenvoudig in uitvoering en inspirerend om te bekijken. Bovendien grote kans dat je collega’s de post met hun quote erop enthousiast gaan delen, dus engagement gegarandeerd!

Blogidee 2: Kijkje achter de schermen

Wat voor jou heel normaal is, is dat voor veel van je volgers helemaal niet. Heb je een bakkerij? Dan vragen je volgers zich af hoe jij die perfecte koekjes maakt (thuis branden die dingen telkens aan!). Werk jij bij een bank? Dat is je werk voor veel van je volgers best abstract. Maak het concreet en laat een week lang zien wat je allemaal doet. Kortom: geef een kijkje achter de schermen.

Blogidee 3: Deel jouw enthousiasme in een top 3

Van welke drie dingen in jouw werk word jij heel enthousiast? Het zijn de zaken waarover je meteen begint te vertellen als je thuiskomt, in de positieve zin. Wat ik nou toch gehoord, gezien of gedaan heb! Maak jouw top 3 en deel ‘m. Zo inspireer je je volgers met je aanstekelijk enthouisasme.

Blogidee 4: De vraag die mij het vaakst wordt gesteld…

Welke vraag krijg jij nou altijd als je op een feestje over je werk begint? Die vraag ga jij nu beantwoorden. Kun je voortaan altijd doorverwijzen naar je blog!

Blogidee 5: Je favorieten

Nog een rubriek die heel eenvoudig te vullen is: de favorieten van. Helmonds bedrijf? Laat je medewerkers dan opschrijven met welke bedrijven ze graag samenwerken, waar ze hun kopje koffie drinken en waar ze sporten. En uhh… vergeet de betreffende bedrijven/organisaties niet te taggen. Maak hier een mooi format voor (bijvoorbeeld via de gratis dienst Canva) en laat iedere keer een andere collega aan het woord. Supersimpel, leuk en effectief. Denk ook aan favoriete muziek, boeken, vakliteratuur, kleding, etc.

Uiteraard zijn er nog tal van ideeën te verzinnen! Los een probleem op, vertel over je eerste werkdag, beschrijf wat je het afgelopen jaar geleerd hebt, deel je doelen voor dit jaar, deel de favoriete lunch van je collega’s, enzovoorts, enzovoorts. Niet elk idee is voor ieder bedrijf en voor elke doelgroep en elk doel geschikt. Daar begint het namelijk: met bedenken waar jullie voor staan en wat en wie je met je met je blog wilt bereiken. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het beantwoorden van deze vragen en het invullen van je blog? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Blog ze!

 

Pin It on Pinterest

Share This