Een boodschap overbrengen naar de juiste doelgroep kan op verschillende manieren. De ene klant bereikt zijn doelgroep door een magazine uit te brengen, de ander door een video te delen via de socials. Weer een ander gaat voor beide opties. Geen probleem voor ons. Want binnen ons team van tekstschrijvers hebben we ook twee videotoppers die een vlotte pen hebben, maar ook graag op pad gaan met hun camera.

Het afgelopen jaar filmden we al voor verschillende klanten. Zo maakten we een serie voor Onderwijsgroep Oost-Brabant. Het doel van deze video’s? Docenten enthousiast maken om voor deze onderwijsstichting te gaan werken. Dat deden we door de docenten (en in dit geval ‘de acteurs’) van de scholen aan het woord te laten door middel van een voice-over. Dat script schreven we op basis van een voorgesprek met de docenten. Want zeg nou zelf: wie kan het verhaal beter vertellen dan de mensen die er werken?

Benieuwd naar deze arbeidsmarktvideo’s? Klik dan hier om een van de zes video’s te zien!

Docente Duits Tammie spreekt de voice-over in voor de video van Onderwijsgroep Oost-Brabant

Video voor ROC Ter AA

Daarnaast mochten we dit jaar op pad voor ROC Ter AA. Een aantal ROC-studenten deed namelijk mee aan de Skills Heroes-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Wij filmden hoe zo’n 600 mbo-studenten de strijd aangingen in hun mbo-vakgebied. Er werd gejuicht, geapplaudisseerd, gehuild, gezweet en gezongen. Dit alles hebben we vastgelegd. Met een aftermovie vol emotie en enthousiasme als eindresultaat.

Hoe gaan we te werk?

Zo’n filmklus begint gewoon met ons alledaagse werk, namelijk ons werk als tekstschrijver. Want zonder een script kunnen we niets. Na een interview met de klant of acteur weten wij precies welke informatie niet mag ontbreken. Aan ons om daar een goed lopend verhaal van te maken. Bij dat verhaal horen natuurlijk mooie beelden. Over die beelden brainstormen wij vóórdat de draaidag begint, zodat we op set on fire zijn. Maar er blijft ook altijd ruimte voor spontane ideeën die op de dag zelf ontstaan. Want op locatie, waar je de sfeer kan proeven, ontstaan vaak de leukste plannen.

Waarom een combinatie van tekst en video?

Wij geloven heel erg in de kracht van crossmediaal. Een sterke tekst koppelen aan een goede visual of video versterkt het effect van de boodschap. Hoe leuk is het als je jouw lezers kunt verrassen met een QR-code naar een video? Reken maar dat zij daar enthousiast van worden!

Maar vooraf is natuurlijk altijd de vraag: wie is jouw doelgroep? En met welk communicatiemiddel bereik je die groep? Is video daar een geschikte vorm voor? Daar kunnen wij je bij helpen!

Pin It on Pinterest

Share This