Het stond al jaren op haar bucketlist: een aantal maanden op reis gaan. Andere landen en culturen ontdekken en je volledig vrij voelen. Met alleen een backpack en een vliegticket naar Zuid-Korea, begon collega Eveline met haar vriend Wouter aan dit avontuur. Nu – vier maanden later – deelt zij haar ervaring.

‘Het is eind januari als ons vliegtuig op Schiphol landt. We zijn weer terug in Nederland. Terwijl de andere passagiers hun koffers pakken, blijven mijn vriend en ik zitten. De steward kijkt ons aan. ‘Mogen we nog een rondje?’, vraagt mijn vriend.

Een geweldig avontuur ging hieraan vooraf. In vier maanden tijd bezochten Wouter en ik Zuid-Korea, Vietnam, Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand. We struinden over Aziatische markten, zwommen in de meest helderblauwe oceanen, maakten roadtrips met ons campertje door Nieuw-Zeeland en leefden iedere dag buiten (hallo, zon!).

Een prachtige reis, waar ik ook nog eens wat van leerde.

Namelijk:

1. Hoe leuk het is om zonder (veel) plannen te leven

Wat voor iets leuks gaan we vandaag doen? Vaak was dat de enige vraag waar we ons tijdens onze reis mee bezig hielden. Even geen agenda’s, verplichte verjaardagen of to-do-lijstjes. Maar ruimte voor spontane ideeën!

Na een wandeling bij de zee uitkomen, elkaar aankijken, zwemkleding aantrekken en een duik nemen. Of spontaan bedenken om naar West-Australië te vliegen, omdat het daar beter weer was dan in Vietnam. (En het bleek ook nog eens een geweldig land te zijn.) Hoewel er bij TextVast natuurlijk wel gepland wordt, weet ik ook hier vaak niet hoe de dag precies gaat verlopen. Gelukkig maar! Ik kom op veel verschillende plekken en hoor de meest uiteenlopende verhalen. Zo kan ik dat gevoel toch een beetje vasthouden.

2. Dat je van ‘leven in het nu’ blij wordt

Tijdens het snorkelen alleen maar bezig zijn met het koraal en de vissen die je tegenkomt. En tijdens het hiken alleen maar genieten van het uitzicht. Kortom, niet bezig zijn met gisteren of morgen. Of met nutteloos scrollen door je telefoon. Leven in het nu. Heerlijk!

3. Hoe bijzonder het is dat we deze reis konden maken

Niet iedereen krijgt namelijk die kans. Dat begint al met dat we beiden onze baan niet op hoefden te zeggen. We kregen van onze werkgevers de ruimte om op reis te gaan. Bovendien leven we in zó’n welvarend en vrij land, dat voor langere tijd reizen gewoon kan.

4. Dat het fijn is om zo’n reis met iemand te delen

Samen herinneringen maken en zien dat je vriend happy is. Daar kun je toch alleen maar blij van worden?

5. Dat mijn reisbucketlist oneindig is

Waar ik voor deze reis nog een top 10 kon maken, stroomt die inmiddels over. Op reis ontmoet je veel mensen die dezelfde hobby hebben. Zo leerden we van een Tunesisch stel dat Oost-Europa prachtig is en kunnen we dankzij een Brits koppel Singapore aan ons lijstje toevoegen. En Peru en Sri Lanka werden dan weer door twee Nederlanders aangeraden. Had ik al gezegd dat reizen verslavend is?!’

Pin It on Pinterest

Share This