De voordelen bij een groter tekstbureau op een rijtje

We horen vaak van klanten dat ze liever voor ons kiezen dan voor een eenpersoons tekstbureau. Dat begrijpen we natuurlijk. 😉 Maar alle gekheid op een stokje: er zijn ook écht veel goede redenen om voor een wat groter tekstbureau te kiezen. We zetten er hier een paar op een rijtje.

Kennis en ideeën delen

Wij zijn bij TextVast met acht professionele tekstschrijvers die op verschillende werkplekken ervaring opdeden en uiteenlopende interesses hebben. Zo delen we kennis, ons netwerk én goede ideeën. Op deze manier inspireren we elkaar en hebben we meerdere disciplines in huis. Van een eindredacteur tot een magazinemaker, we vullen elkaar aan. Gunstig voor onze klanten, want daardoor ligt er voor hen een nóg betere tekst of magazine.

Briefing

We leggen afspraken met klanten altijd vast in een briefingsdocument dat voor iedereen binnen TextVast toegankelijk is. We zijn daardoor op de hoogte wat het doel is van een klus, maar ook wat bijvoorbeeld de tone of voice is. Daarom hoeven we eigenlijk nooit ‘nee’ te zeggen, ook niet als het een spoedklus is. En ook niet als er iemand onverwacht afwezig is. Er is altijd een collega die het op kan pakken. Dus die deadline, die halen we!

Overnemen

We maken meestal een geluidsopname van onze interviews (daar vragen we trouwens altijd toestemming voor bij een interview). Ook die slaan we zo op dat iedereen erbij kan. De interviewer probeert altijd zelf de tekst uit te werken, maar bij een onverwachte spoedklus of bijvoorbeeld ziekte is het handig om een collega als back-up te hebben. ‘Geef die tekst maar aan mij’, hoor je dan bij ons op kantoor. Maar weet: de oorspronkelijke interviewer controleert altijd nog die tekst.

Twee- of drietallen

Grotere klussen doen we altijd in duo’s of trio’s. We weten uit ervaring dat dat voor betere producten zorgt. We inspireren elkaar, houden elkaar scherp en als de een geen tijd heeft, heeft de ander dat wel. Bovendien bouwen we voor onszelf hiermee wat marge in, waardoor de klant altijd op ons kan rekenen.

Tekst controleren

Sowieso laten we onze teksten altijd eerst door een collega lezen voor we hem weer naar de klant sturen. Daar wordt in onze ervaring een verhaal altijd beter van, omdat iemand met een frisse blik naar de tekst kijkt. Deze tekstschrijver kan neutraal beoordelen of een bepaalde alinea wel echt nodig is of dat er niet nog ergens een tikfoutje staat.

Kortom: we zijn bij TextVast klein genoeg om de lijntjes kort te houden en snel te kunnen schakelen, maar groot genoeg om je altijd op een deskundige manier te kunnen helpen.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Hier kun je contact met ons opnemen.

Pin It on Pinterest

Share This