Het is weer Dichterbij-tijd. Dichter-wat? Dichterbij is het ledenmagazine van Rabobank. En wij mogen voor een aantal lokale Rabobanken de artikelen voor dit magazine verzorgen. Altijd een hele klus, maar vooral een leuke klus. Omdat er zo veel mooie, inspirerende en bijzondere verhalen te vertellen zijn. Van innovatieve start-ups, tot de duurzame oplossingen van morgen en initiatieven die voor een fijnere regio zorgen.

Voor Rabobank Peelland Zuid scheven we een artikel over de MeiMeeWerkMaand. En dat is me toch een tof idee. De medewerkers van de bank lopen een dag mee bij een bedrijf (klant) in de regio. En de handen gaan dus écht uit de mouwen. Van plantjes verpotten bij de boomkwekerij tot het ‘inhangen’ van de schroeven en spijkers bij een bouwmarkt. De ondernemers vinden het reuze leuk om een Rabo-medewerker een dagje aan het werk te zetten. En die medewerkers van de bank vinden het een waar feestje: een kijkje nemen bij een ander bedrijf. Iedereen die ik sprak, ondernemer of medewerker, zei: ‘Volgend jaar weer!’

Zou het niet goed zijn als elk bedrijf zo’n jaarlijkse meewerkdag heeft? Gewoon, eens meekijken bij een ander, in een andere keuken. Of dat nu een vrijwilligersorganisatie is, een innovatieve onderneming of misschien wel een onderwijsinstelling. Om zo met een hoofd vol goede ideeën naar huis te gaan. Bovendien gooi je vooroordelen dan razendsnel over boord, want op de werkvloer zie je pas echt hoe het er ergens aan toe gaat. Nu denk je natuurlijk dat wij zelf de handschoen oppakken en de MaartMeeWerkMaand introduceren bij TextVast? Nee, dat niet… want eigenlijk hebben wij bijna elke dag meewerkdag. En dat maakt ons werk zo leuk en afwisselend. Als journalist of tekstschrijver mag je een kijkje nemen in de keuken en niets is toch leuker dan dat! Er achter komen wat de ander drijft, wat de passie is van een ondernemer en daar dan ook nog eens een verhaal over mogen schrijven! Bofferds, dat zijn we! En we worden nog steeds wekelijks verrast door al het moois in deze regio. Topinitiatieven, geweldige evenementen, mensen die de meest fantastische ideeën hebben.

Dus… wij dagen je uit. Neem een voorbeeld aan Rabobank Peeland Zuid en neem eens een kijkje in de keuken van een ander bedrijf. En laat je ons dan even weten hoe je het vond? Werk ze!

 

Pin It on Pinterest

Share This