De tijd dat we met zijn tweeën op een zolderkamer TextVast runden, is voorbij. Inmiddels hebben we een kantoor aan huis en vier tekstschrijvers in dienst. Er is de afgelopen jaren veel veranderd, maar we blijven een ondernemend stel. Werk jij ook samen met je partner? Dan komen onderstaande vragen en opmerkingen je vast bekend voor!

‘Ik zou het echt niet kunnen, ondernemen met mijn partner’

Als je als ondernemend stel elke keer een euro ontvangt wanneer je deze opmerking krijgt, dan kan je na een jaar al een lekkere vakantie boeken. Blijkbaar kunnen heel veel stellen het zich niet voorstellen: werken met je liefdespartner. Wij zien dat anders. Het lijkt ons juist een heel gezond teken als je samen kunt ondernemen. Laten we eerlijk zijn, het runnen van een gezin is toch ook een soort bedrijf? Dus hoe doen mensen die ‘echt niet met hun partner kunnen werken’ dat dan?


‘Hebben jullie een rolverdeling?’

Jazeker, maar die verdeling staat niet op papier. Dat is zo gegroeid. Door gewoon uit te gaan van elkaars krachten en talenten. Doen waar we goed in zijn en laten waar we niet goed in zijn. Hoewel dé ideale baan natuurlijk niet bestaat, er zijn altijd dingen die je iets minder vindt, zijn onze voorkeuren duidelijk. Koen schrijft over het algemeen de meer zakelijke of technische teksten en Romy gaat voor de creatievere opdrachten.

 

‘Hoe combineren jullie werk en privé?’

Bij ons lopen werk en privé lekker door elkaar. Inderdaad, altijd chaotisch. Maar daardoor werkt het juist. Wij hebben een kantoor aan huis, dus onze kinderen ophalen en wegbrengen is geen probleem. Onze oudste fietst ’s middags naar huis en heeft ons in de buurt (maar vindt het ook wel prima dat we aan het werk zijn en niet de hele tijd op zijn vingers kijken 😉).

Het blijft natuurlijk een uitdaging om de puzzel te leggen van school en sportclubjes in combinatie met werkafspraken. Én het gevoel van ‘wat nu’ bij ziekte of lockdowns, als de hele dag al vol staat gepland. Toch vinden we in de praktijk altijd een oplossing. We vinden het eigenlijk heel mooi dat onze kinderen opgroeien met het bedrijf, gezellig kletsen met teamleden tijdens de lunch en weten wat papa en mama ‘voor hun werk doen’.

 

‘Hoe zorg je dat werk en privé niet te veel door elkaar lopen?’

Tja, dat is niet altijd makkelijk. We beweren niet dat het in het weekend of de avonduren nooit over werk gaat. Maar over het algemeen gooien we om 17.00 uur de kantoordeur dicht en gaan we over tot de orde van de dag. Daar houden we elkaar ook scherp op. Als één van ons te veel met werk bezig is, dan krijgt hij/zij dat ook te horen. De weekenden proberen we werkvrij te houden en dat bevalt ons uitstekend.


‘Hebben jullie tips voor ondernemende stellen?’

Jazeker! Spreek alles uit. Altijd. Meteen. Dat helpt bij ons heel goed. Vind je iets supergoed en leuk: zeg het. Vind je die ene stap net wat te snel gaan: zeg het dan ook. En beleef vooral ook plezier aan samen ondernemen. Stel je voor dat je het allemaal alleen zou moeten doen en niet van elkaar kunt leren. Dat zou nog eens eenzaam zijn. Dus onze tip: gewoon doen, dat samen ondernemen!

 

Pin It on Pinterest

Share This