Een magazinefoto moet perfect zijn. Het is geen snapshot, geen snelle nieuwsfoto, maar een plaatje waar aandacht aan is besteed. Met de dames van salon LUUX (beauty en hair) gevestigd in het pittoreske Kloetinge, ging ik aan de slag om in één dag een glossy magazine te maken. Wát een powerplaatjes hebben we gemaakt. Naast natuurlijk weer prachtige verhalen, inspirerende interviews en een supergrappige column.

Brainstormen met de dames van LUUX was een echt cadeautje. Stuk voor stuk powervrouwen die een heel goed beeld hebben bij wat ze willen uitstralen. Voor we het wisten hadden we dan ook een prachtig moodboard samengesteld. Vol zachte, ietwat dromerige plaatjes, met soms ook dat ruige randje. Dat moodboard vormde het uitgangspunt voor onze tekst en fotografie. Natuurlijk dachten we ook na over de doelgroep (en het doel) van deze powerglossy.

Moodboard
Samen met de deelnemers aan deze dag ging ik aan de slag om die perfecte plaatjes te schieten, de beste interviews af te nemen én natuurlijk om de bijpassende teksten te schrijven. De dames ontpopten zich in rap tempo tot razende reporters, topstylisten én –fotografen. Want al snel bleek: deze groep heeft oog voor detail. Dus werden kapsels nog eens opnieuw gedaan, lippenstift werd bij-gestift en de fotograaf mocht de gekste capriolen uithalen om tot dat perfecte plaatje te komen (ja, daar kwam ook een trap bij kijken). Hoogtepunt van de dag: twee vaste gasten die een touch-up kregen, geïnterviewd werden en lekker mee mochten lunchen. Gezellig, nuttig en waardevol. Want het leverde héél veel perfecte plaatjes op.

Over een tijdje kan ik het eindresultaat hier delen (vormgegeven door Anke Lemmens van Big Bang Brands) en ik kan nu al zeggen: het is fantastisch geworden. Bewijs dat het kan: een magazine maken in een dag. Een kwestie van heel veel enthousiasme, een flinke dosis lef, een lepeltje perfectionisme en natuurlijk een hoop teampower. Maar dat is bij deze krachtige vrouwen helemaal geen probleem!

Lijkt het je ook wat om in een dag of dagdeel met je team een magazine te maken? Neem dan contact op met Romy.

Pin It on Pinterest

Share This