Wat keken we er al lang naar uit: onze jaarlijkse teamdag. Onze laatste was in de zomer, toen Bregje en Karin nog niet eens bij TextVast zaten. Die teamdag was een groot succes: een sessie met Cor van de Waterlaat vol inzichten, een fotografiecursus en een gezellige avond tijdens de Kasteeltuin-concerten. Op 2 maart van dít jaar was het dan eindelijk zover: de nieuwe teamdag. Karin vertelt erover.

‘Voorafgaand aan deze dag hebben we individueel een gesprek gehad met Cor van de Waterlaat (Bombardon Consultancy). Geïnspireerd en gevoed door onze verhalen heeft Cor een interactieve workshop samengesteld. Daarin werden wij als team uitgedaagd om na te denken over de toekomst van TextVast en onze rol daarin. Welke capaciteiten neem je mee? Wat betekent TextVast in balans voor jóu? En zo werden we met nog veel meer vragen geconfronteerd.

Cor hanteerde het piramidemodel van Bateson en Dilts. Dit model hanteert zes niveaus:

  • Zingeving (het hoogste doel)
  • Identiteit
  • Overtuigingen
  • Vaardigheden
  • Gedrag
  • Omgeving

Wij begonnen met het onderste niveau en werkten langzaam naar de daaropvolgende niveaus toe. Het was interessant om eens stil te staan met praktijkvoorbeelden. Zeker als we zo nadenken over onze behoeften voor het nieuwe kantoor. Want wij gaan verhuizen in het najaar!

Djaydee had al een Pinterest-account aangemaakt waarop we onze wensen kunnen aangeven. Wat tijdens de sessie met Cor telkens naar voren kwam? Veel licht en veel groen. Maar ook ruimtes om afgezonderd rustig interviews uit te kunnen werken. En kasten om al die mooie boeken, brochures en magazines waar we in de afgelopen jaren aan mochten werken, met trots kunnen tonen. En verder dachten we (een beetje off-topic) aan een bar, een roze bokszak (even die frustratie eruit meppen), een schommel en een lekkere loungebank. Wat hiervan daadwerkelijk in de praktijk gaat komen, dat zien we wel.’

Foto’s en video

‘Voor het middagprogramma stond de professionele fotosessie op de planning! Gelukkig scheen de zon, dus naast een paar mooie binnenopnames werd de fotoshoot ook naar buiten verplaatst. Leon van Loon is verantwoordelijk voor de prachtige portret- en groepsfoto’s voor onze nieuwe website.

Onder leiding van onze collega’s Djaydee en Mirthe hebben we vervolgens een workshop over filmen en monteren gevolgd. We werden verdeeld in drie groepen en mochten een opdracht uitwerken. De opdrachten voor een video waren:

  • ‘Wij zoeken een nieuwe collega’ (Bregje en Karin)
  • ‘Wat zijn de stappen van een magazine maken?’ (Eveline en Koen)
  • Een voorbeeld van een project waar we aan hebben gewerkt: het boek Werkplezier in opdracht van Driessen (Anne en Romy)

Hieraan voorafgaand kregen we uiteraard eerst uitleg en de benodigde tips and tricks. Onder grote hilariteit – en ook bewondering – werden de resultaten bekeken. Ondanks dat dit het laatste uurtje van de dag was, heeft iedereen vol energie meegedaan en dit als erg leuk en leerzaam ervaren. En zoals met heel veel dingen, oefening baart kunst!

En wat deze dag helemaal afmaakte? De goede service van De Keuken van Elise uit Nuenen. Zij verzorgde voor ons een overheerlijke lunch. En ook de borrelplank viel bij ons goed in de smaak. Deze laatste gecombineerd met een lekker glas wijn zorgde voor een mooie afsluiting van deze fijne dag!

Pin It on Pinterest

Share This