De terugblik van 2022: waar te beginnen? Er is zóveel gebeurd. Zo zijn Mirthe, Eveline, Bregje en Karin ons team komen versterken. Dat voelde direct vertrouwd. Het is nu zelfs zó vol op kantoor, dat het eigenlijk niet meer past. Wat een luxeprobleem.

Magazines

Kuehne+NagelWat waren absolute hoogtepunten voor ons? Lastig, er is zoveel keus. Maar het magazine voor Koning Koudetechniek staat zeker bovenaan ons favorietenlijstje. In een kleine twee maanden namen we tachtig interviews af voor een magazine van meer dan honderd pagina’s. Hard werken voor een prachtresultaat. En weer een leuke coproductie met Leon van Loon en Heidi geven. Ook voor Kuehne+Nagel maakten we een mooi magazine én een spel. En ACE Mobility klopte dit jaar opnieuw bij ons voor een nieuw magazine, nadat het jubileummagazine van vorig jaar goed ontvangen was bij hun partners.

Schrijfworkshops, video’s én… spelvragen

We zijn natuurlijk tekstschrijvers, maar we houden ook onze ogen open voor ander soort werkzaamheden. Zo hebben we meerdere schrijfworkshops gegeven, maar gingen we ook aan de slag met video’s voor Fontys en ROC ter AA. En onze grootste uitdaging? 1500 vragen bedenken voor het nieuwe bordspel van De Slimste Mens. En goed nieuws daarover: we zitten nu midden in het proces om zo’n tweeduizend nieuwe vragen te bedenken voor de uitbreidingsset.

Snel veel interviews afnemen? Inloopspreekuur met tekstschrijvers

Voor Fontys Sportkunde hadden we een wel erg bijzondere werkwijze. Op één avond hebben we ongeveer zeventig procent van alle input opgehaald. We hadden een ‘inloopspreekuur’ voor alle geïnterviewden die we ook doorstuurden naar de fotograaf. Het meeste werk zat dus vooral in de voorbereiding. Daardoor konden we snel meters maken!

Trouwe klanten en nieuwe namen

Ook passeerden vier nieuwe edities van de Volksmond weer de revue, maakten we een duurzaamheidsverslag voor Elis en maakten we voor Driessen een mooi kunstboek en haalden we klantcases op. En we verwelkomden ook nieuwe klanten, zoals Partnerfonds Brainport, Enexis en het Summa College.

Toekomstplannen voor ons Brabantse tekstbureau

En wat staat er op de planning voor 2023? Genoeg! We gaan aan de slag met een lange termijn project van Fontys. We maken namelijk inzichtelijk hoe verschillende hogescholen om zijn gegaan met de coronasteun. Ook gaan we voor het Anna Ziekenhuis heel wat webpagina’s herschrijven. En natuurlijk gaan we ook door met onze vertrouwde klanten, zoals de Gemeente Helmond, Ennatuurlijk, BAM Infra Regionaal Zuid, Nuenens College en Rabobank Oost Brabant. Ook blijven we actief voor Magazines Maken. Als kers op de taart staat er ook een tripje naar het buitenland op de planning! Om ons teamgevoel nóg meer te versterken. En oh ja… Over dat uit het jasje groeien. Ook daar moeten we in 2023 maar eens een oplossing voor vinden. Dus tips zijn welkom!

Conclusie: we hebben een topjaar gehad in 2022. Op naar nóg meer mooie projecten in 2023!

Pin It on Pinterest

Share This