Een grote brand in de Notre Dame, Duncan Laurence wint het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Arcade en ons ‘koude’ kikkerlandje tikt met 40,7 graden Celsius een nieuw warmterecord aan. De laatste weken van het jaar zijn traditioneel gezien hét moment om terug te blikken. Ook wij doen dat in deze blog. Enkele hoogtepunten: een nieuw kantoor, onze eerste medewerker en veel, heel veel mooie projecten (en nee, het is niet alleen maar hosanna hoor).

Nieuw kantoor

Begin 2019 verhuisden wij naar een nieuw huis mét kantoor. Daar zijn we nu heel blij mee, maar toen we op een koude decemberavond de balken van ons nieuwe office stulpje stonden te schilderen, dachten wij daar heel anders over. Sinds januari schrijven wij onze teksten vanaf ons nieuwe kantoor in Brandevoort (Helmond).

Magazines Maken & workshops

Ook in 2019 hebben we met verschillende groepen mensen magazines gemaakt. Van schoonmakers van het St. Anna ziekenhuis tot medewerkers van LEVgroep, Fiom en stichting Adoptievoorzieningen. In januari volgen de gemeente Almere, Commanderij College en later nog de Rabobank. Dat we steeds vaker een groep mogen begeleiden om in een dagdeel of dag de content voor hun eigen magazine te maken, vinden we superleuk. 2019 was daarin ook het jaar van de groeistuipen. In 2020 willen we hiermee een groeiSPURT gaan maken en een professionaliseringsslag gaan maken met Magazines Maken. Van een goed idee, tot een concept dat staat als een huis. Meer weten over Magazines Maken. Check hier de website, bekijk onze advertentie op Weg met de Baas of neem contact met ons op.

Jubileumboek Van Bussel

Voor Van Bussel Metaaltechniek maakten we afgelopen jaar een prachtig jubileumboek. Samen met medewerkers doken we de archieven in en interviewden we tal van betrokkenen. Tijdens de jubileumdag werd het boek feestelijk gepresenteerd.

Het hele jaar in kerstsferen

Bij TextVast is het het hele jaar door Kerst… Omdat wij zo van kerstmuziek houden? Nee, twee weken per jaar is meer dan voldoende. Waarom dan wel? Omdat we schrijven voor Coppelmans en Tintelingen! Twee bedrijven die het hele jaar door bezig zijn met Kerst! Afgelopen jaar hielpen we met het schrijven van tientallen aanbestedingsteksten én maakten we een kerstkrant en kerstflyers.

Food, food en… nog eens food

In opdracht van Food Tech Brainport, Flanders’ FOOD en Brainport Development maakten we een magazine (lees het hier) over het verwaarden van plantaardige reststromen. We interviewden tientallen ondernemers uit binnen- en buitenland over hun vernieuwende kijk op de inzet van reststromen. Komend jaar volgt een tweede magazine waarin voornamelijk wordt ingezoomd op de resultaten van het Food from Foodproject.

Medewerker gezocht en gevonden

In 2019 durfden we eindelijk de sprong te wagen en een medewerker aan te nemen. Voor ons best een stap. Maar wat zijn we er blij mee! Sinds augustus versterkt Esther ons team. Meer over haar weten? [Lees hier]

En dan vergeten we nog…

Tal van leuke projecten voor onder andere PSV, de Rabobank, Fontys Hogescholen, Megawatt Agency, Erfrechtplan, Commanderij College, SoMMedia, Table du Sud, Itch, Groep5700, LEVgroep, Automotive Campus Helmond, gemeente Helmond, BAM Infra Zuid, Nuenens College, Volksuniversiteit Helmond, React Online, Kiekjez en nog heel veel andere prachtige organisaties! Wat we voor deze partijen hebben mogen realiseren? Van alles! Denk aan: flyers, folders, nieuwsbrieven, boekjes, (jaar)verslagen, communicatieplannen, persberichten, artikelen, websiteteksten, scripts, voice-overteksten, slogans of vertalingen!

Bedankt en op naar 2020

We zijn ontzettend dankbaar dat we voor zoveel mooie organisaties mogen werken. Er is namelijk niets leuker dan verhalen vertellen. We willen ook alle partners waar we mee samen hebben mogen werken bedanken. Denk aan het team van Magazines Maken, vormgevers, fotografen, drukkerijen et cetera.

Voordat we 2020 in springen, eerst even bijkomen van het afgelopen jaar. Dat doe jij ook, toch? Wij wensen jou dus rustige dagen, een tijd van reflectie en daarna een bruisend, gezond en gelukkig 2020. Tot volgend jaar!

Koen en Romy
TextVast

Ps: 2020 wordt ook het jaar waarin we wat vaker (lees: dat deden we eerst nooit) een nieuwsbrief gaan versturen. Vol goede schrijftips en -tricks en kijkjes achter de schermen. Wil je niet missen! Snappen wij! Via de pop-up kun je je inschrijven. Je krijgt dan meteen een gratis checklist doelgericht schrijven in je mailbox.

Pin It on Pinterest

Share This