Op 1 februari 2023 werkte Mirthe een jaar bij TextVast. Eigenlijk zou ze voor één dag in de week aan de slag gaan. Inmiddels is ze drie dagen per week op kantoor te vinden. En dan heeft ze ook nog eens het treinreizen vanuit Tilburg ingeruild voor een fietsritje van vijf minuten. Ze blikt in deze blogpost terug op haar eerste jaar bij ons.

‘Hoeveel kan er veranderen in één jaar tijd? Ongelooflijk veel! Ik weet nog dat ik via mijn studiegenoot Djaydee hoorde over dat ene leuke tekstbureau in Helmond (met een zwembad in de tuin). Tijdens een interview voor Fontys Innovation vroeg ze mij in haar rol als tekstschrijver naar mijn toekomstplannen. ‘Ik wil door met ondernemerschap, maar ik wil óók iets van zekerheid’, antwoordde ik. ‘Bijvoorbeeld eindredactionele werkzaamheden.’ Het werd even stil. ‘Na het interview heb ik nog een vraag voor je’, zei mijn toekomstige collega.

Twee minuten na dit interview had ik al een afspraak ingepland met Koen. Wat later volgde een ontzettend leuke kennismaking bij Koen en Romy aan de keukentafel. Nog twee weken later tekende ik mijn contract, voor één dag in de week.’

De eerste weken

‘Na mijn afstuderen – en voor mijn start bij TextVast – had ik nog wel een maandje vakantie verdiend. Terwijl ik op mijn hotelbalkon in Tenerife van de zon genoot, belde Koen. Wilde ik in plaats van één, twee dagen werken? Uiteraard! Een van mijn eerste klussen was grappig genoeg de eindredactie van het Fontys Innovation magazine, waar ik nota bene zelf voor was geïnterviewd. Het kan gek lopen!

Ik heb in één jaar ontzettend veel geleerd. Zo coördineerde ik een magazineproject voor ACE Mobility. Het afstemmen met de klant, (internationale) interviewkandidaten, fotograaf, vormgever, vertaler én de TextVast-collega’s vroeg veel van mijn tijd. Maar het resultaat mocht er zijn. Toen het magazine gedrukt en wel in mijn handen lag, gaf dat een enorme kick.

Zo dook ik in nog eens 101 projecten. Van video’s maken tot een bordspel. Neem bijvoorbeeld De Slimste Mens. Kan ik misschien de basis leggen voor 1500 nieuwe vragen? Ja hoor! Het lag me goed. Toen Koen met het nieuws kwam dat er nog eens 2000 vragen bij moesten komen, moest ik wel even slikken. Maar dat is simpelweg een knop omzetten en gewoon gáán. En ook dat lukte!’

Een Hellemonder

‘Inmiddels heb ik mijn oude woonplaats Tilburg zelfs verruild voor mijn mooie, grote ‘tiny house’ in Helmond Brandevoort. Een supertof woonproject, waar ik via Koen achter kwam. Alles in me zei me dat ik het moest doen. Want ik krijg zóveel energie van mijn werk bij TextVast.

Ik voel me op mijn plek in dit gezellige, Brabantse team. Er is waardering en respect voor elkaar, waardoor ik mezelf kan ontwikkelen. Ik voel dat ik die ruimte krijg en daar ben ik dit geweldige team enorm dankbaar voor. En om over de humor en het lol trappen nog maar te zwijgen. Ik ga soms met buikpijn van het lachen naar huis. Dat is toch geweldig?

Dus ja, het eerste jaar bij TextVast zit erop. Maar dit is nog maar het begin!’

Pin It on Pinterest

Share This