2020: het jaar van twee keer een lockdown, thuiswerken samen met je kinderen en ondernemen met je handen op de rug gebonden… Maar ook het jaar van nieuwe initiatieven, elkaar opzoeken en digitaal werken en vergaderen. Hoe was ons 2020? Een terugblik.

Onderwijscommunicatie

We mochten in 2020 verschillende onderwijsinstellingen ondersteunen bij hun communicatie. Zo schreven we filmscripts voor de TU/e, gingen we aan de slag met twee magazines voor Fontys en hebben we Stichting GOO ondersteund bij hun communicatie. Ook schreven we teksten voor het ROC ter AA en hogeschool de Kempel.

 

Teksten voor Rabo&Co van Rabobank (coronaportretten)

Verhalen vertellen tijdens de coronacrisis

Met de statistieken en feiten en cijfers die je om de oren vliegen, vergeet je wel eens waar het écht om draait. Al die Nederlanders die op wat voor manier dan ook geraakt worden door de crisis. Ons werk voelde dit jaar dan ook extra waardevol. Wij zorgden ervoor dat ook die verhalen opgetekend werden. Zo mochten we voor Rabobank een aantal coronaportretten maken voor het ledenmagazine Rabo&Co. Van horecaondernemers die tijdelijk overstapten op thuisbezorgen tot thuiswerkende ouders, van een coronapatient die op de IC terecht kwam (en het gelukkig kan navertellen) tot medewerkers die hun telefoontjes nu op zolder plegen en jongeren die digitaal studeren.

Communiceren met huurders

In 2020 zijn we gestart met het maken van de Volksmond: het magazine van woningcorporatie Volksbelang. Mooi om te zien hoe Volksbelang in deze lastige periode toch de verbinding blijft maken met haar bewoners. Al is het maar met een telefoontje: ‘hoe gaat het nu met u?’. Voor Woningvereniging Weert maakten we in opdracht van ITCH de teksten voor hun jubileummagazine.

Verhalen over duurzaamheid en Brainport

Ook begonnen we dit jaar met het schrijven voor duurzaamheid.nl. Op deze website  lees je verhalen over inspirerende aanjagers die hun stappen op dit vlak zetten. Nog een klant waar we in 2020 voor mochten schrijven: Brainport Development. Zo interviewde Koen Floortje Dessing over het onderwijs van de toekomst.

Even geen workshops en magazines maken

Schrijfworkshops en magazines maken

2020 was ook het jaar waarin we iets niét deden. Workshops geven en samen met een team een magazine maken: het zat er even niet in. Gelukkig waren er dus tal van andere mooie projecten. Maar we hopen in 2021 weer wel voor een groep te mogen staan! Want we missen het wel…

Van één naar twee medewerkers

We hebben er best wat nachtjes over geslapen, zeker omdat dit onzekere tijden zijn. Maar we hebben in 2020 toch besloten ons team te versterken en van een naar twee medewerkers te gaan. Na die beslissing sliepen we meteen als een roos, want het blijkt een prima keuze. Welkom bij de club Djaydee. Heel fijn om als team te werken en gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Lees  meer over het team van TextVast.

Pin It on Pinterest

Share This